Välkommen!

Välkommen till Gyllene Hjorten, en av Sveriges äldsta föreningar för levande rollspel! Vi har vårt säte i Uppsala, men medlemmar och aktiviteter finns på många olika håll i landet, främst även i Gävle och Stockholm.
Skapa nytt event | Skriv ny novell | Skriv ny artikel

Årsmöte 2018

11 mar 2018 - 10:00 till 17:00

Nu är det snart dags för årsmöte!

Lokalen är Audhumbla hos Studiefrämjandet på Portalgatan i Uppsala.

Mer info kommer inom kort, men skriv gärna in datumet in kalendern redan nu.

Kom ihåg att eventuella motioner ska vara ordföranden tillhanda senast två (2) veckor före mötet.
Om motionen ska ingå i kallelsen gäller det att den ska ha inkommit senast fem (5) veckor före mötet,

/Styrelsen genom Monica

Bad, bröllop och andra bekymmer

Anna-Maria Odén

Det var länge sedan hon besökte badhuset Marmorsalen, men nu var hon äntligen här igen. Badet ansågs vara ett av de mer luxuösa i Aahren och var känt för sin stora sal av marmor. I mitten hade den en uppvärmd marmorplatta där man kunde pusta ut efter badet med frukt och vin, eller få en härlig massage. Dit tänkte Alilia gå senare för att slappna av och träffa fröken Elfrida. Det var Elfrida, rådssekreteraren, som rekommenderat Marmorsalen och Alilia hade aldrig ångrat att hon gått dit, ty tack vare det hade hon inte bara funnit ett ypperligt badhus utan även en vän, Elfrida.

Att uppfylla löften till en edsbrytare

Sofia Stenler

Sorgen. Vreden. Hatet. Bitterheten. Nora känner igen känslorna, men det gör dem inte lättare att bära. Tyngden kring hjärtat, smaken av aska i munnen. Den smakar Hedevis nedbrända tempel, och nu smakar den som hennes vänners död. Det är samma hopplöshet, och samma hopbitna vägran att ge upp. Prins Almar lever, så även om alla andra är döda måste hon och Vanja fortsätta.

Att följa en kallelse

Kristina Hedenberg

Borghild, är du god nog?
Är du stark nog att stå upp mot det onda?
Är du villig att prövas med livet som insats?
Är du villig att offra allt?
Är du villig att för alltid tiga?

Är du redo att vandra stigen som inte leder tillbaka? En stig bortom det allseende ögats tjänare, en stig bortom tempel, en stig bortom länder och hövdingar men en stig där endast de starkaste i kampen mot Loke kan vandra.

Möt upp på Tingsvalla, utanför Hedevis mark i slutet av vetri, just när dagen dog.

Ankomsten till Dahlen

Patrik Oksanen

Vinden pinade mina arma kropp. Lederna värkte av den råa kölden, och magen gjorde uppror. För en sann randersmarkare är havet en plåga. Havet är onaturligt för det randerska kynnet, även om klaner som Havahall rider på havet som en fylkesriddare rider på sin häst.

Allilia Klintes brev till rådet

Anna-Maria Odén

Till rådet i Aahren

Jag reste som vi sa till Tuve för att ta reda på i vilket skick jarladömet och dess jarl verkligen är. De rapporter vi fått var ju minst sagt oroande. Efter att bara ha varit här i några få dagar kan jag säga att rapporterna vi fått ljög, det är mycket värre.

Jarl Edar är inte frisk, om han någonsin blir klar i huvudet vet jag inte. Enligt den livmedikus som jag rådfrågat finns det dock stort hopp om jarl Edars tillfrisknande, om han bara får rätt vård. Jag är villig att ge honom en ärlig chans att komma tillbaka.

"Fred, vi är ju ändå bröder"

Patrik Oksanen

Under de sista månaderna av år 630 låg härens ryttarstyrkor under Jorund Morgongåva i beredskap i fall fienden skulle återuppta årets kampanj. Denna berättelse utspelar sig en nästan helt vanlig dag.

Subscribe to Front page feed