Draupners Droppe

Datum: torsdag 26 maj till söndag 29 maj 2022

Plats: Gyllbergen, utanför Borlänge

Byborna i Tingsvattnet samlas till fest. Samtidigt pågår underliga ting. Ett nytt byråd har lovat guld och rikedom, men utdelningen har blivit skral och alla är inte nöjda. En grupp lombarer har skymtats stryka omkring i bergen. Och långväga främlingar dyker upp i byn för att göra affärer. Vad är det egentligen som pågår i Tingsvattnet?

Draupners Droppe kommer att kretsa kring en mordgåta, ett cluedomysterium, där du som deltagare får motionera dina små grå och samla ledtrådar. Men det är också ett bylajv för dig som vill spela på lokala intriger och jordnära relationer, för dig som vill njuta av vacker miljö och god mat, och för dig som vill viska om världens öden i brasans sken.

Vår målsättning är att kunna skapa upplevelser både för dig som vill ha ett mer aktivt spel, och för dig som mest vill luta dig tillbaka på värdshuset. Vi förväntar oss dock att alla ska hjälpa till att levandegöra sagan och bidra till stämningen. Roller och intriger utvecklas i samråd mellan deltagare och arrangörer, så att alla är aktiva medskapare av sin egen upplevelse.

Vuxna och barn i alla åldrar är välkomna.

OBS: Lajvet utseplar sig år 654 i Erborigien, och inte 655 som det egentligen är. Läs mer under “Spelvärlden”.

Kontakt

Du kan nå oss på draupnersdroppe654@gmail.com. Vi som arrangerar är:

1. Anders Fridborg 0706 - 99 56 67
2. Anders Ekman 0707 - 40 50 29
3. Carl Wellander 0709 - 24 12 67
4. Erik Bohlin 0706 - 53 91 46
Läs mer