En Kväll på Dansande Svanen i Ravindal

Tistla såg upp mot dörren som öppnades och noterade att ytterligare ett följe gäster var på väg in i den trånga men ändå gemytliga lokalen. Hon fortsatte att duka av en renäten tallrik och ropade till Gunnlög som höll på att tappa upp en öl bakom skänken:

”Fler gäster!”, varpå hon vände sig mot de nyanlända med ett leende. ”Vill ni slå er ner någonstans så kommer jag till er alldeles strax? Är ni mycket törstiga så kan det gå fortare om ni börjar direkt vid skänken!”

Varken mannen eller kvinnan som just kommit in på värdshuset Dansande Svanen – ett av Ravindals äldre och rimligt respektabla vattenhål och där maten anses mer än ätbar – besvarade leendet utan såg sig vaksamt omkring i lokalen och noterade de övriga gästerna. Sedan lutade sig kvinnan fram mot Tistla och sa med låg röst:

”Tack, men vi ska träffa en viss Joar… finns han här?”

Tistla kände en rysning längs ryggraden. Ända sedan den där kvällen när hon blev överfallen på väg hem från krogen var hon på sin vakt. Hon hade råkat överhöra ett samtal och sedan sålt informationen vidare – sådant händer regelbundet! Men den här gången höll det på att kosta henne en rejäl omgång stryk, ja i värsta fall kanske livet!? Hade inte Veira dykt upp… Hon ansträngde sig för att inte röja något med minen och svarade snabbt som hon lärt sig.

”Inte för tillfället – kan jag ta ett meddelande?”

På Dansande Svanen i Ravindal rör sig ett mycket blandat klientel. Här görs affärer upp mellan Lombariska skeppare och lokala handelshus; här löser stadens lärde emellanåt världsgåtor och politiska frågor av känsligare natur; här vilar vandrare ut på färd från Lärke mot Gargul eller Brantvik. Även bergsbor från Tangbergen brukar på sina resor ned till Ravindal allt som oftast ta in på Dansande Svanen – rummen är små men välstädade och måttligt prissatta, maten god och wenheimsk öl och randerskt vin av hygglig kvalitet står att uppbringa.

Tid och plats

 • Datum: Lördag 2016-11-05
 • Tid: Samling kl 17:00, spelstart kl 18:00; spelslut ca kl 22:00.
 • Plats: Föreningslokalen i Eklundshof, Uppsala (Karta)

Sökt stämning

På ytan är det en vanlig kväll på Dansande Svanen med gamman och samkväm. Men därunder sjuder det. Politiska diskussioner om det förestående valet kan stundtals bli hetsiga. Motsättningarna och klyftorna mellan meningsmotståndare går allt djupare. Även en till synes harmlös handelsuppgörelse har ett bakomliggande syfte, och ingen verkar visa alla sina kort på handen. Information och kunskap är hårdvaluta och den som vet mest kan skaffa sig och sin sak snabba fördelar! Välkommen till en kväll där kanske ingen är precis vad den utger sig för…

Sökta roller

 • Handelsfolk, lokala dito eller inresandes, kanske en representant från huset Irrfärdur?
 • Representant från borgrådet och det styrande skiktet i staden
 • Agitatör för eller emot furst Grimar
 • Tappra wenheimska kämpar
 • Representant(er) för den undre världen
 • Äventyrare och rättrådiga Wenheimare på jakt efter Joar, Nems smedja, ”Den Rättfärdige” en viss lokespräst – eller något helt annat?
 • Njordspräst(er) och/eller någon från tempelskolan
 • Underhållning (gycklare/sångare/dansare/musiker…?)
 • Serveringspersonal (stora öron ett anställningskrav!)
 • Kombinationer av ovanstående och andra, ej här listade möjligheter är självklart tänkbara!

Mat

I deltagaravgiften ingår ett mål varm mat och ett glas alkoholfri dryck. För den som vill kommer det gå att köpa mer tilltugg och dryck med eller utan alkohol. Detta betalas med fräna mynt som går att växla till sig mot riktiga pengar innan spel – så ta med kontanter.

Anmälan

Anmäl dig per mail till vargagryning@gmail.com och betala in deltagaravgiften till föreningens konto 5721-0270, mottagare Gyllene Hjorten. Ange eventuella allergier eller andra matpreferenser i anmälan. Lajvet kostar 80 kr för medlemmar och för dig som inte lajvat i föreningen tidigare. För andra kostar lajvet 100 kr.

Sista anmälningsdag är 2016-10-25 för att garantera en roll med individuell intrig. Det går bra att anmäla sig senare också, men då får man sannolikt nöja sig med en enklare roll.

Sista betalningsdag är 2016-11-01. Därefter tillkommer förseningsavgift 50 kr.

Arrangörer

Lajvet arrangeras av Anders Fridborg och Anders Ekman, och är en del av kampanjen fram mot Stormidsommar.