Kulturnatten i Uppsala

10 september arrangeras den årliga Kulturnatten i Uppsala igen efter att inte kunnat genomföras under pandemin. Det är för er som inte vet det ett stor kulturkalas i Uppsala där olika kulturföreningar och organisationer visar upp sig och sin verksamhet på olika platser i centrala Uppsala.

Gyllene Hjorten kommer i år medverka och göra det tillsammans med Spelföreningen Gargul som håller på mycket med traditionella spel såsom rollspel, brädspel, datorspel men även Airsoft och lajv om än i mindre skala. Vi har haft diskussioner sen i vintras om att göra en gemensam sak och visa upp vår hobby och eventuellt kunna locka nya medlemmar till oss. Då vi inte direkt konkurrerar om folk då vi har rätt skilda fokus så ansåg vi att ett samarbete bara var oss alla till nytta. Det ger oss också bättre exponering tillsammans.
Tanken är att vi skall slå upp ett antal (3-4) av våra paviljonger i Engelska parken i Uppsala och göra ett ”läger” där vi kan visa upp hantverk, prylar, kläder och prata lajv med nyfikna.

Vi säkrar mot dåligt väder genom att ta med oss Stora Rosa så att vi kan vara under tak vid behov. En paviljong kan tex. inredas lite så som vi bor under lajv under de bästa förutsättningar. Dvs. lite lyxigare än vanligt.

Vi har el draget till oss så vi kan även ha en laptop med oss för att kunna förevisa hemsidan och ev. ha ett bildspel rullande inne i tältet men vi har inte spikat något exakt än på vad vi skall göra. Så har ni idéer och förslag så kom gärna in med dessa till styrelsen.

Vi vill ju såklart att många i föreningen som bor inom bra avstånd är med och deltar denna dag så kan vi göra det till både ett PR-event för Gyllene Hjorten och en föreningsträff där vi kan umgås, hantverka och prata med folk.

Efter att vi packat ihop och är klara för dagen bjuder föreningen alla som varit med och arbetat under dagen på middag som tack för insatsen.

Tider att hålla reda på:
Vi hämtar saker i ladan kl 09.00 och försöker vara på plats i parken till 10.00 för att börja resa tält och ställa i ordning. Evenemanget startar 11.00 och pågår till 17.00 men jag tror att vi nog inte orkar hålla på ända dit utan vi sätter nog vår gräns vid 16.00 där vi börjar packa ihop. Men vi återkommer om detta.

Kontaktpersoner för detta är Peter Engström.
Har ni frågor eller idéer ni vill bidraga med så hör av er.
 

Anmälan:
Vill du deltaga på något sätt och hjälpa till? Hantverka? Visa upp dina snygga lajvkläder? Prata om lajv?

Låt oss göra detta till en rolig föreningsdag tillsammans!
 

Kontakta styrelsen via mail: styrelsen@gyllenehjorten.se eller kontakta Peter på Messenger.