Midvinter på Tre Bockar

Vintern är kall och mörk i Nemevid. När den är som mörkast är det dags att fira Midvinter, samlas runt eld och mat och göra det man kan för att vintern ska bli lindrig och våren komma snart. Både de som sätter sin lit till ödet och de som vänder sig till gudarna behöver tröst och hopp när nätterna är långa och svarta.

Några av dessa väljer att träffas och fira utanför Nemevids stadsmur, i det förfallna brygghuset där Hilda Järnklo säljer öl och bjuder in vänner, och absolut inte har ett värdshus. Hon går med på att Tre Bockar är en ölstuga, så länge inte stadsvakten lyssnar. Ja, förutom de av stadsvakten som är där för att dricka öl, förstås.

Folk är där av många olika skäl, somliga hemliga och andra uppenbara. Några vill bara hälsa på en vän, andra vill av olika anledningar inte gå in i staden. Men alla vill äta gott, kanske sjunga och spela, och värma sig vid en eld i mörkret.

Praktiskt

Tid: Lördagen 3 februari, eftermiddag till kväll.

Plats: Göksby, i Tierps kommun.

Vi bjuder på något varmt men tänker också knytkalas, ta med nåt du vill äta och vill bjuda lite på.

Anmälan och roller

Anmälningsavgiften är 200kr för ickemedlemmar, 150kr för medlemmar, kostnadsfritt för barn under 10 år - plus att man tar med något knytsmaskens att bjuda på. I anmälningsavgiften ingår grönsakssoppa, bröd och äpplen, samt uppvärmning och ljus.

Intresseanmälan och allmänt rollprat tas med Karin Oswald, via Messenger eller mejl. Vi vill dock gärna ha en officiell anmälan till mejl, eftersom facebook är tämligen opålitligt gällande kapade och avstängda konton. Hör av er till karinoswald@yahoo.se! Välkomna!

Max 20 betalande deltagare. Barn är mindre och rörligare, så det går att klämma in några sådana utöver maxantalet om det skulle bli aktuellt.