Det går bra nu... 

Det går banne mig troll i det här lajvet!

Andra gången vi behövt ställa in Midvinterblotet i sista minuten. ????

Men vi grupperar om och tar nya tag. Vi flyttar fram det hela ett par veckor helt enkelt och ser oss om efter en ny plats att vara på.

Där tar vi gärna emot förslag. Det ska gå att ha spel både ute och inne och vi ska kunna ha en eld ute någonstans är väl önskemålen.

Det som hände var att vi till vår stora förvåning upptäckte att just i skogen utanför Oslättsfors hade snön inte smält bort lika mycket som i resten av trakten. Vägen var en ren isbana där skridskor hade varit lättare samt att snön som fanns kvar hade frusit ihop till hård skare och is. Mittsträngen på vägen tex. där arrangörsbilen med släp körde fast totalt. Efter ett par timmars hackande med yxa, grävande, knuffande och slutligen bogserande så fick vi loss bilen och släpet knuffades av de tappra äventyrarna tillbaka till en plats där det gick att vända det och komma förbi med en bil. Strapatsfyllt i vintermörkret kan man ju lugnt säga... Hoppas bara min bil inte tagit allt för mycket stryk av misshandeln.

Tack till Robert och Emma som kom ut i skogen och hjälpte oss, det var ovärderligt så vi slapp tillbringa natten i nån snödriva. ????

Vi beslöt där i skogen att istället för att snabbt improvisera ihop något i morgon i en lokal vi lyckats hitta så väntar vi hellre lite och ordnar en ny lokal senare där vi kan ha ett riktigt midvinterlajv. Det är vi alla värda! Håll utkik här och på hemsidan för ett nytt datum och en ny plats.

Nu ska jag ta en dusch och en öl och pusta ut. Over and out!

/Peter

INSTÄLLT! Midvinterblot på Gyllene Hjortens Värdshus - tagning 2

---------------------------------------------------------------------------------

Då försöker vi igen...

27-29 januari 2023
Välkomna till Gyllene Hjortens Värdshus för ett värdshuslajv
och midvinterblot i all enkelhet. 

Då pandemin inte ansåg sig vara riktigt färdig förra året så ställdes det utlovade midvinterblotet in. Men nu gör vi ett nytt försök!
Vi utlovar inga djupa eller världsomstörtande intriger, men väl en sprakande brasa, god mat, mjöd, trevliga gäster, blot under stjärnorna och förhoppningsvis lite nya och spännande nyheter från världens alla hörn.


Gyllene Hjortens värdshus ligger längs Norra landsvägen i hjärtat av Björkskogen, inte så långt från byn Brethlavi. Ett populärt rastställe för resanden mellan Aralantha och Naronien då det sedan många år är känt att där serveras det god mjöd och vällagad mat. Värdshuset är också den bästa platsen om man vill få höra nyheter och rykten från när och fjärran och kanske en och annan spännande berättelse från något äventyr som någon av gästerna varit med om. Här kan man också vila i lugn och ro då platsen fredas av de Zaardras som bor i skogarna omkring.

 


Vart kommer lajvet vara? 
Gyllene Hjortens Värdshus i Björkskogens hjärta, strax utanför byn Brethlavi.
I den vanliga världen kommer vi att vara i och omkring en scoutstuga strax norr om Gävle, utanför byn Oslättsfors.
Hur länge är lajvet? 
Officiellt från lördag till söndag, men tappra äventyrare kan anlända redan fredag kväll för att tjuvstarta lite smått, hjälpa till att förbereda det sista och värma upp stugan.
Vad kommer det att kosta?
350 kr per person (Medlem: 300 kr) och då ingår en festmåltid. För förstagångsdeltagare på Gyllene Hjortens lajv så kommer det kosta 200 kr.
Vad kan jag spela? 
Roller diskuteras med arrangören. Nedan finns lite önskemål och förslag på roller.
När slutar det? 
På söndag när folk vaknat, ätit lite frukost, kanske diskuterat resplaner och annat som inte blev avklarat kvällen innan och packat ihop sina pinaler och rest vidare så kommer vi blåsa av lajvet. Senast klockan 12.00. 

Sista anmälan: Så fort som möjligt, men allra senast den 20 januari. (framflyttat) 
 Rollförslag:
-  Boende i byn Brethlavi Lokala som känner sig sugna på lite nyheter från världen, festligheter och ett trevligt midvinterblot på värdshuset. Perfekt för den som kanske bara kan vara med på kvällen och sen åker hem under natten.

Värdshuspersonal. Vi har redan en värdshusvärdinna och en ev. medhjälpare, men det kan ev. behövas någon mer där. 

-  Handelsresande. Vi vill ha två separata familjegrupper hemmahörande i Noedren (2-4 pers) som är på resa i affärer och passar på att ta in på det välkända värdshuset för att fira midvinter. De känner varandra sen förr men det finns lite slitningar mellan dem då de i grunden kommer från samma släkt. Den ena är på väg norrut och den andra är på väg hemåt efter att ha varit i Naronien.

Budbärare. En eller kanske två budbärare vars mål är just detta värdshus och en viss person som de ev. sen slår följe med. 

- "Äventyrare" Det kan vara medlemmar ur Gyllene Hjortens Orden (som inte finns officiellt längre...) som är sugna på lite äventyr igen eller nya roller med anknytning till andra kända roller som man vill introducera som en ny äventyrarkaraktär inför framtiden. 

-  Zaardras. Vad finns det gott om i Björkskogen förutom träd? Jo Zaardras, men man ser dem inte så lätt. Här vid värdshuset är det dock lite lättare då de ofta passerar för att få sig något gott innanför västen eller sälja jaktlyckans frukter till värdshuset. 
Känns något av dessa intressanta och du vill veta mer? Det finns fler rollidéer som vi inte skriver ut eller du kanske har en egen idé på en roll? Kontakta lämplig arrangör för närmare diskussioner. 
 


Mer information kommer läggas upp löpande i forumet: Midvinterblotet

UTSKICK (PDF)

ARRANGÖRSKONTAKTER

Axelina Nilsson – axelina.nilsson@gmail.com, Tel: 073-985 70 83 (Anmälnings- och praktiska frågor)
Peter Engström – peter@randersmark.se, Tel: 070-464 49 71 (Roller och matfrågor)

Väl mött i skogen!