Grimars skål!

För ett tjog och elva år sedan föddes med hövdingadömet Wenheim, stöpt i frihet, dedikerat till stolthet och självständighet. Nu när Wenheim hotas av en mäktig granne som åter fallit ned i mörkret ställer sig lärda i prästerskapet, härklätt krigsfolk, och bönder på fälten samma fråga: Kan ett sådant hövdingadöme bestå?

Utanför Brantvik ställs denna frågor på sin spets när en av Nemrals Näves lokala rekryter hittas knivhuggen i snålblåsten i en snöig gränd. Har någon äntligen startat kampen för att skicka tillbaka inkräktarna till Naronien? Eller är det en gnista som tvärt om kan ge krigshetsare i Naronien den ursäkt de behöver? Eller är det bara ett onödigt gräl som lätt till en vilseledd stackares för tidiga död?

Det är dags att låta vanliga Wenheimare ta ställning i kampen om hövdingadömets framtid. Välkommen till en värdshuskväll utanför Brantvik!

Vad kan man spela?

Korta skrivna roller med intriger kommer delas ut i förväg till de som efterfrågar det. Dessa kommer inte kräva några större förberedelser. Möjliga roller är:

  • Goda Wenheimska medborgare sökandes efter svar. (De brukar vara svåra att få, åtminstone om de ska vara tydliga.)
  • Kroggäster, sökandes efter gott att äta och dricka. (Ett mer uppnåligt mål, fråga bara värden.)
  • Hjältar, omgrupperandes efter Birest, sökandes efter nya äventyr (De brukar alltid vänta runt knuten.)
  • Flyktingar från Birest, lycksökare och andra kringresande, sökandes efter en framtid (Men vilken?)

Värdshus? Blir det mat?

Ja. Varje spelare kommer att få några mynt som räcker för att köpa mat och något alkoholfritt att dricka. Detta täcks av deltagaravigften till miniäventyrshelgen. Vill man ha annan dryck eller lite mer plock att äta kommer det att finnas till försäljning.

Är lajvet barnvänligt?

Det kan hända att det blir en del bråk mellan vissa, och ett mord har ju trots allt begåtts. Det hela kommer dock inte att resultera i att något våldsamt äger rum på lajvet. Vill du diskutera närmare, så kontakta arr.

Är det här en uppföljning på ”Den gamla buteljen”?

På samma plats (både off och in) utspelade sig ett miniäventyr med titeln ”Den gamla buteljen” för ett antal år sedan. Det här är dock inte en direkt fortsättning på det lajvet, och man behöver absolut inte ha varit med då för att kunna vara delaktig nu. (Till skillnad från då så kommer Nemrals Näve inte att vara med på detta lajv.)

Kontakt?

Lajvet arrangeras av Anders Ekman. Hör av dig till miniäventyrshelg2016@gmail.com om du vill ha en roll, har en egen idé om vad du skulle vilja spela, eller kanske vill dyka upp med en kampanjroll.