Miniäventyrshelg

Nu är det snart dags för traditionsenlig miniäventyrshelg, och lika traditionsenligt håller vi även i år till på lägergården Risön i Florarnas Naturreservat i norra Uppland. För dig som inte varit där tidigare hittar du all praktisk information här. Ett tips är att kolla vägbeskrivningen noga: gården ligger långt från allfarslederna, ingen kollektivtrafik kommer ens nära och vägarna i området är mycket längre i verkligheten än de ser ut på kartan… magiskt!

En miniäventyrshelg innebär att vi sover och äter ”ofränt” eller off-lajv i stugorna på lägergården, liksom att maten lagas i det moderna (nåja) köket. Däremellan spelar vi våra äventyr, scener eller gör andra aktiviteter tillsammans.

Den blir också vad vi gör den till gemensamt. Styrelsen bokar lokalen, ser till att mat handlas in och koordinerar aktiviteter. Matlagning, disk, städ och såklart arrangerande av aktiviteter tar vi ansvar för tillsammans. Det blir roligare så!

En miniäventyrshelg är också ett utmärkt tillfälle för den som inte har så stor vana av att arrangera i Gyllene Hjorten eller annars. Vill du testa en idé, skapa en scen du tänkt på, få till det där smyget i natten eller låta några roller träffas som av olika skäl borde göra det? Då är det här tillfället! Spelare och miljöer finns redan på plats… :-)

Ett äventyr spelas normalt på 2-4 timmar. Förberedelsegraden kan variera, men en charm med miniäventyrshelgerna är inslaget av improvisationsteater där du med kort varsel kan få en roll i en scen som du sedan får brodera ut kring.
Meddela ordförande din idé och vad du vill göra: ordforande@gyllenehjorten.se.

Vi har redan lördagskvällen inbokad för en kväll i de lite skummare kvarteren i Ravindal. På värdshuset Sista skäret möts olika syner på hur det gått för Wenheim efter hövdingens tillträdande, och spekuleras i det mordförsök som hon utsattes för i våras. Läs mer om I RAVINDALS HAMNKVARTER på annan plats!

Anmälan

Anmäl dig genom ett mail till ordforande@gyllenehjorten.se, och betala in deltagaravgiften 300 kr senast den 20 september.

  • Bankgironummer: 5721-0270
  • Betalningsmottagare: Gyllene Hjorten

Ange namn på vem/vilka betalningen gäller.

Icke medlemmar betalar 350 kr, barn 0-10 år betalar 50 kr, barn/ungdomar 11-18 år betalar 150 kr. Förstagångshjortar betalar samma som medlem. Förseningsavgift, betalning som registreras den 21 september eller senare, + 15% på deltagaravgiften.

OBS! Notera att en statusrapportering på facebook inte räknas som anmälan…! :-)

I avgiften ingår hyra av lägergården, lättare kvällsmat på fredag kväll, frukost, lunch och middag på lördag och frukost på söndag. Då själva gårdshyran utgör en så stor del av budgeten kommer vi inte att kunna ge särskilt stora avdrag om du av olika skäl endast kan delta del av helg. Hör av dig så resonerar vi.

Vi brukar ha riktig tur med vädret dessa helger, naturen runt omkring är magisk och människorna trevliga… kom och häng med oss, i och utanför den bästa av sagovärldar!

VÄLKOMNA!

Styrelsen för föreningen Gyllene Hjorten genom

Anders Fridborg, ordförande (ordforande@gyllenehjorten.se)

Karin Fonnaland, kassör (kassor@gyllenehjorten.se)