RELEASE: Vargagryning - Stormidsommar 650

Inbjudan till release av Vargagryning – Stormidsommar 650!

Födslovåndorna är över – äntligen är det dags att dra täcket av projektet Vargagryning – Stormidsommar 650 och låta det möta världen!

Wenheims öde står på spel. Ett hövdingaval har utlysts till nästa år och Rannvi meddelat att hon träder tillbaka. Vem ska ersätta henne, och kommer det unga landet att klara att välja en ny ledare utan att kastas in i tumult och kaos? Hur kommer furst Kei i grannlandet Naronien och hans son Grimar – med anspråk på furstetronen – att agera? Samtidigt ryktas det om att ett motstånd mot furst Keis allt starkare inflytande över Wenheim håller på att ta form. Det är för tidigt att tala om en resning, men det viskas i värdshusbänkarna och pilspetsar vässas. Och det nämns i lönndom en ledare som kommer att träda fram när tiden är den rätta…

Byn Tingsvattnet i Tangbergen i södra Wenheim är en plats med långa, dunkla anor. Många sagor om de karga Tangbergen berättas i stugorna. Nu upplever den tidigare så sömniga bosättningen en hektisk tid. Sedan guld hittades för ett par år sedan har tillströmningen av lycksökare varit stor, och flera har också varit lyckosamma i sitt letande. Köpmän, hantverkare och andra följer i deras spår, och därmed också behovet av ordning. Tingsvattnet får sommaren 649 sin första byknekt och räknas därefter ha officiell bystatus. Ett byråd ska därmed också väljas, och från Ravindal kommer denna midsommar en gudaman för att fira byns upphöjda status med ett officiellt blot. Med vinden förs en aning om att världens blickar snart kommer att riktas mot Tingsvattnet…

--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o--o

På releaseträffen kommer du att få veta mer om Wenheims utsatta läge och höra sagor från skuggig forntid. Du kommer att få möta den tillträdande byknekten och höra henom berätta om sitt uppdrag i en exklusiv intervju för Gargulspostens utsände. Grimar själv kommer också att ge en kommentar på plats kring händelsernas utveckling, och spekulera i sina möjligheter att vinna hövdingavalet. Sökta roller till både Förmidsommar och Stormidsommar kommer att presenteras, med olika spelmöjligheter beroende på hur du vill njuta av den kryddiga soppan vi brygger – i små sippar eller stora klunkar…!

Praktiskt
Releaseträffen hålls på Östgöta nation, Trädgårdsgatan 15 i Uppsala, mellan kl 14-16 lördagen den 14 maj. Föranmälan görs till vargagryning@gmail.com senast torsdagen 12 maj.