Tre Bockar

Tid: 2023-09-29 kl. 14-20
Plats: Göksby
 
Hilda Järnklo blev ibland kallad värdshusvärd, men bara av sina gamla soldatvänner, och bara som en retsamhet. Ölstugan hon höll öppen på kvällarna på sin lilla gård var inget värdshus, brukade hon surt svara, det var bara ett ställe där vänner kunde dricka öl.
 
Nemevids styrande skulle inte tillåta att någon drev ett värdshus precis utanför stadsmurarna, några stenkast från stadsporten, och hon ville verkligen inte dra uppmärksamheten till sig. Efter att hon slutat som soldat i Naroniens här ville hon bara få leva ifred i lugn och ro och det sista hon ville var att behöva ha nåt med furstens styre att göra, om det gick att undvika.
 
Men hennes lilla ölstuga hette i alla fall Tre Bockar, och där gick att köpa öl och cider och nåt att äta, om man ville. Och för all del, visst gick det att få sova en natt på golvet framför bakugnen, om man kom fram till Nemevid efter att stadsportarna stängt för natten, eller av nåt eget skäl inte ville gå in i själva staden. Hilda ställde inga frågor om folks personliga ärenden, det var lugnast så. Men det var inget värdshus, bara gårdens gamla brygghus, och om vänner och grannar ville bidra med några koppar som tack för gästfriheten var det upp till dem.
 
Hon skulle precis hälla upp en första öl till sig när ett par sammanbitna personer kom in. -Fångtransporten har väl inte varit förbi här än? Kom du ihåg att hålla utkik? Det hade hon såklart inte glömt. En yxmördare som skulle ställas inför rätta imorgon inne i staden. Sådana ville hon helst inte ha in på sin gård alls, än mindre i sin ölstuga.
 
Hon skakade på huvudet och bjöd dem att sitta ned. De kunde hålla utkik själva, så slapp hon. Vägen till stadsporten gick förbi hennes gård, så det skulle inte vara så svårt.
 
- Bra. Den där vill vi gärna plocka själva, förstår du. Vi har anledning att tro att det inte kommer bli en rättvis rättegång. Furst Kei sägs gärna vilja ha en sådan person i sin inte så hemliga styrka. Vi tänker se till att den där får det den förtjänar…
 
Med detta inleds enkvällslajvet "En kväll på Tre Bockar". Under kvällen finns utrymme för detektivarbete och dramatik för den som vill det, och för att bara ha en mysig kväll i Erborigien. Det kommer finnas spänning och mörka teman men det är öppet för deltagare i alla åldrar.
 

Roller vi söker:

  • Fångar på väg till rättegång i Nemevid
  • Personer som vill ha tag på fångar, av olika skäl
  • Besökare på ölstugan, från staden eller utanför
  • Handräckning på ölstugan
Maximalt 20 deltagare, men om du bara vill komma förbi en kortare stund så finns det extra utrymme för detta.
 

Kostnad:

  • Icke medlem i Gyllene Hjorten: 200kr
  • Medlem i Gyllene Hjorten: 175kr
  • Barn under 18 år: 50kr
I anmälningsavgiften ingår en tallrik kallskuret, lättöl, cider eller saft. Vill du ha något annat att dricka så går det att ta med, men vi vill helst hålla lajvet på en låg alkoholnivå.
Mejla Karin Oswald karinoswald@yahoo.se för anmälan och rollfrågor. Sista anmälningsdag 13/9.
 
Vi bryter lajvet på kvällen, övernattningsmöjligheter finns generellt inte, om du har problem med att ta dig hem så prata med arrangörerna i förväg så hittar vi en lösning. Om du vill lämna innan åtta på kvällen måste du ordna transport hem själv.
 
Det går fint att köra bil till lajvet men det går också att ta tåget till Örbyhus och bli upphämtad vid stationen mot att du bidrar till bensinkostnaden. Vi återkommer om tågtider. Vi försöker koordinera samåkning, så meddela om du behöver bli hämtad.
 
Lokalen är ett brygghus på gården med inredning som är gammal och ömtålig. Var försiktig inomhus och ta mer livligt spel utomhus. Det är ett blankvapenlajv och Hjortens vapenpolicy gäller. Roller får vara beväpnade även inne på ölstugan.
 
Vad behöver jag veta om världen för att vara med på lajvet:
 
I Erborigien är det nu år 653. Nemevid är en stor stad omgiven av en stadsmur, och är huvudstaden i Naronien. Den styrs av den hårde furst Kei, som förtrycker befolkningen. Furst Kei tog över styret år 640, och bytte då namn på staden från Borgevid. Efter många år med krig och oroligheter är Nemevid en fattig stad med stora skillnader mellan klasser, mycket brottslighet och stor misstänksamhet.
 
Asatron har varit bannlyst länge men tilläts under några år, men är nu förtryckt sen några år tillbaka igen. I Nemevid är den officiellt godkända religionen ödesdyrkan, som lär att alla ska följa sitt öde och hålla sig på sin plats i samhället. Mer info finns på https://gyllenehjorten.se/.
 
Digital förträff för prat om världen, roller och intriger den 24/9 kl 19.