Några kända randerska roller

Ur Hjortspår 38. Sammanställda av Peter Engström.

Ingjald Arngrimson "Bastarden"

Klan: Randersborg

Jarl av Randersmark och befäl över Nerods märke

Halvbror till konung Vidar. Han är dessutom något av en hjälte för soldaterna i hären då han hellre beblandat sig med soldaterna än befälen och adeln. Var ansvarig för prinsessan Svavas eskort till Chelmar för ett par år sedan och hade enligt ryktena svårt att ta sig tillbaka hem efter det då han hela tiden fastnade på alla värdshus.

Spelas av Marko Kattilakoski

Jemima Aresdotter

Klan: Hviké

Kunglig kurir

Är sedan midvinter 633 medlem i Gyllene hjortens order.

Är till hälften aralanthier och är systerdotter till Hader Otterberg, ståthållare i Hellon.

Kom i spel första gången på prinsessan och örnen 631

Spelas av Susanne Staaf

Torgeir Boklärd

Läromästare

Han arbetar i tempelskolan i Lärke och är en av de mer inflytelserika i staden och på skolan. Han har dessutom goda kontakter med drottning Nanna.

Spelas av Patrik Oksanen

Attrid Eikinson

Klan: Vidblain,

Väpnare av Randersmark.

Ryttare i prinsessan Svavas märke

Spelas av Marcus Oksanen

Ebhen Kettilson Rave

Klan: Slidruggtanni

Väpnare av Randersmark och kunglig kurir sedan många år.

Han är son till Fylkesriddare Kettil Rave. Han är medlem i Gyllene Hjortens orden sedan midvinter 624. Han har gjort sig ett namn i landet som en djärv och förslagen ryttare som dessutom har konungens gunst. Ledde bla en fräck fritagning av randerska krigsfångar i Åtuna för ett antal år sedan. Förlänades en mindre vingård i Belchari av konungen Gården sköts för närvarande av hans yngre syster då han är ogift.

Spelas av Peter Engström

Egil Stocke

Klan: Tanngjnost

Kurir

Medlem av Gyllene Hjortens orden. Har varit trolovad med en av Ebhens systrar tills för ett par år sedan. Har dessutom varit färdkamrat med Ebhen i ett antal år men har nu gått sina egna vägar. Han har anslutit sig till den Aralanthiska här som marscherar mot Njarka.

Spelas av Eskil Tunberg

Ardite Törnbäck

Klan: Hvida

Brageprästinna, utbildad både i Lärke och vid skolan för skalder och lekare i Aahren.

För tillfället på religiös vandring genom Erborigien. Make och två barn väntar hemma i Randersmark. Första och hittills enda gången i spel på Midvinter 633.

Spelad av Karin Oswald

Vigdir

Klan: Trivaldi

En randersmarkare med något diffus bakgrund. Hon har varit mycket tystlåten om sin historia och hon tycks varken ha någon titel eller yrke. Hon har rest med Ebhen och Egil sedan ett antal år tillbaka och är medlem av Gyllene Hjortens orden.

Spelas av Kristina Hedenberg

Hrekna

Klan: Trivaldi

Har levt de senaste tio åren i Naronien där hon försökt skapa sig en egen framtid då hon som fjärde dotter i en ganska fattig familj inte hade mycket av framtid att vänta sig hemma. Hon längtar dock tillbaka till hemlandet och sin familj. Nu har hon beslutat sig för att återvända. Framför allt efter de nyheter hon nyligen fått om oroliga tider som stundar i hemlandet.

Spelas av Camilla Mörn

Joel Sigvardson

Klan: Rygjardal

Handelsman

Är uppvuxen i Aralantha och bor i Chelmar där han driver sina affärer. Han har endast varit i Randersmark ett fåtal gånger men försöker upprätthålla randerska seder och bruk med blandad framgång.

Spelas av Eskil Tunberg