Praktiskt

Var

I verkligheten befinner vi oss i Gyllbergen, sydväst om Borlänge. Se denna karta.

För att ta sig till lajvområdet krävs bil. Arrangera gärna samåkning. Närmsta busshållplats är ungefär 7 km bort. Lämpliga kollektivtrafikförbindelser finns på nätet.

När

Lajven startar torsdag 13/8 kl 17:00 med ett möte på torget i byn. Kom dit spelklar. Spelstart meddelas på mötet, och i samband med det slår Värdshuset Guldådern upp portarna för kvällen. Där serveras då enklare kvällsvard och drycker till självkostnadspris. Efter den tiden går det inte att komma in på området off-lajv. Den som behöver pyssla i sitt hus/läger/tält kan fortsätta göra det diskret under kvällen, men ta hänsyn till att andra börjat spela.

Lajven slutar allra senast söndag 16/8 kl 09:00. Alla får räkna med att tillbringa ett par timmar efter spelslut till röjning/städning/ihopplockning.

Incheckning

Personlig incheckning av alla deltagare med vapenkontroll ska ske innan du går i spel. Anvisningar för incheckning kommer senare. Läs föreningens vapenpolicy innan du går i spel.

I samband med incheckning genomförs även växling till de erborigiska mynt som används i spel. Här kand du läsa mer om myntens historia, växelkurs och/eller inbördes värde. Vi tar emot jämna kontanter och swish.

Skulle dina mynt ta slut under spel finns möjlighet till “nödväxling” på Värdshuset Guldådern. Viska om detta med Värdshusvärd Asgeir Mo, eller någon av hans förtrogna.

Parkering

Parkering sker vid Naturreservatets stora parkering. Det finns några platser vid fritidshusen vid första dammen. Dessa förbehålls arr.

Skulle du ha särskilt behov av att parkera närmare spelområdet än den stora parkeringen - kontakta arr.

Ankomst efter spelstart

Det är möjligt att ansluta efter spelstart. Då måste det dock ske i spel, och du får räkna med att frakta din utrustning några hundra meter på grusväg. Kärra finns. Kom överens med arrangörerna om ankomsttid så du kan mötas upp, vapenkontrolleras, växla mynt och få andra relevanta anvisningar. Arrangören förbehåller sig rätten att ange särskild incheckningstid för att samordna eventuella eftersläntrare.

Boende

Ett begränsat antal sovplatser på golv finns i värdshuset. Anmäl till arr om du vill nyttja detta. Det kan också finnas plats i hus hos bybor, beroende på roll. Bybornas hus är dock helt upp till husägaren att disponera. Om du inte känner någon bybo med hus men vill undersöka möjligheten att låna/hyra ett golv, hör av dig till arr.

Egna fräna tält är naturligtvis välkomna (är du osäker - kolla med arr). Meddela om du tar med tält och vill ha tips på/anvisad tältplats. Föreningen Gyllene Hjorten disponerar också några tält av olika storlekar. Vill du låna något sådant - kontakta arr.

Är du anmäld till lajvet garanterar vi att du får tak över huvudet antingen i hus eller tält, men du kan behöva samsas med andra.

Eldning

Om eldningsförbud råder kommer anvisningar för detta att meddelas. Det kan innebära att endast grillbriketter kan användas och i grillkärl med ben som ger luftspalt mot marken. Vid extrem torka förbehåller sig arrangörerna att modifiera arrangemanget eller i värsta fall helt ställa in, om inte mathantering kan tillgodoses på tillbörligt sätt.

Vill du ha en eldstad vid ditt läger - stäm av med arr.

Vid samtliga eldar ska en rejäl spann vatten finnas till hands.

Vid eldning inomhus är endast björkved tillåten.

Mat

På värdshuset Guldådern kan du köpa middag. På torsdag kväll står en enklare måltid (sannolikt en skänktallrik med kallskuret, ost, bröd m.m.) på menyn, övriga kvällar serveras varm mat.

Det finns möjlighet att få specialkost om man anger det i anmälan.

Övriga måltider (frukost och lunch) ordnas på egen hand, och kan inte köpas på värdshuset. Har du inte egen eld eller egna kokkärl finns några att låna vid uteköket i byn. Ett annat sätt är ju att “spela” sig in i någon annans matlagning.

Dryck

Alkoholhaltiga drycker serveras på värdshuset till dem som fyllt 20 år. Berusning är inte tillåten.

Dricksvatten och avfall

Dricksvatten kommer att gå att hämta vid en station i utkanten av området. Ta med fräna kärl att hämta vatten i. Där kan man också slänga sopor i flera olika fraktioner.

Hygien

Dass finns på området. Samtliga dessa är utrustade med separett. För barn kan det vara svårt att träffa rätt, men i det röda dasset finns en insats som gör det lättare.

Skulle något som behöver åtgärdas hända vid dassen - kontakta arr 4, Erik Bohlin, Bror från Bergsjögården.

Handtvättsmöjligheter (inklusiva handsprit) finns vid dassen. Kroppstvätt sköts i dammen.

Husdjur

Det kommer att finnas husdjur (hund, katt, m.fl.) på området. Vill du ha med egna djur - kontakta arr. Är du djurrädd - kontakta arr.

Fiske

Fiske i dammarna är tillåtet efter överenskommelse med arrangörerna och med tidsenlig utrustning. I dammarna finns abborre och inplanterad öring. Uppdragen öring ska ätas.