Rykten (hört på stan)

Läget i Birest är stundtals kaotiskt, det finns få säkerställda sanningar men desto fler rykten som sprids snabbt och förändras längs vägen. Här finns saker du kan ha hört och gärna får ta med dig in i spel. Och vill du bygga på ryktena ett par varv till och behandla dem som dagsens sanning så gör gärna det!

  • Birest är dömt att gå under, det finns ingen chans att försvara sig mot furstarnas soldater. Hären är minst 10 000 krigare stark och dess uppdrag är att bränna staden till grunden, dräpa alla människor och skövla till och med de brända ruinerna.
  • Prins Almar har ett hemligt vapen som han hittat uppe i Klintjebergen där det legat begravt sedan Nars tid och vaktats av mäktiga runor, det är en bägare helgad till Oden själv och var och en som dricker ur bägaren blir osårbar i tre hela dagar och nätter. Endast gudarnas förkämpe i världen kan få tillgång till bägarens kraft och de som en gång druckit ur den välkomnas direkt till Valhall efter döden.
  • Furst Grimar har proklamerat att var och en som bistår prins Almar kommer att föras tillbaka till Nemevid som fånge och avrättas på hemska sätt, all deras egendom kommer att beslagtas och deras familjer drivas bort från Naronien.
  • Även om det ser mörkt ut så kommer Birest att kunna försvara sig mot angriparna, precis som man gjorde när Njarka en gång anföll. Liksom då kommer man nu att kunna segra trots att oddsen är dåliga, för liksom då har man gudarna på sin sida. Och där Oden håller rådslag och Freja manar till strid, där står sig den klena ödestron slätt!
  • De njarkiska trupperna leds av en Isvarg, precis som den där gången 635, och han har svurit att ta hämnd på staden som kostade hans bror livet och att en gång för alla säkra en seger för Njarka.
  • Furst Kei är egentligen inte alls intresserad av Birest, det enda han vill ha är prins Almar som han vill föra till Nemevid och kröna till ny furste av Wenheim istället för den där misslyckade lille stroppen som kallar sig furste av Gargul.
  • Förutom människor finns även vättar, resar och hemska vidunder som kommer att storma fram mot Birest, precis som i slaget vid Borgevid 642. Furstarna har lovat att vättarna ska få ta stadsborna som fångar eller kanske äta upp dem.