En seger så stor

Till hösten kommer vi äntligen att få veta hur det går för Birest och prins Almar! Vill du vara med under upplösningen, eller vill du rentav påverka stadens öde? Då är En seger så stor arrangemanget för dig!

Arrangemanget kommer att bestå av två delar, Birests öde och Birest i gudarnas händer.

Observera att detta bara är en första inbjudan med kortfattad information. Alla detaljer om lajven, önskade roller och det praktiska kommer att läggas ut på hemsidan under maj månad.

Birests öde
På fredagskvällen hålls ett rådslag på Furst Keis sida, där man planerar ett anfall som en gång för alla ska göra slut på motståndet mot furstens välde. Här ska olika viljor och delvis motstridiga intressen jämkas ihop till en lösning som alla kan ställa sig bakom. Detta lajv är begränsat till 15 deltagare, kommer att hållas i Gyllene Hjortens egen lokal i Uppsala och beräknas att pågå cirka tre timmar. Alla roller på detta lajv kommer att vara nyskrivna.

Birest i gudarnas händer
På lördagseftermiddagen handlar andra delen av arrangemanget om de konsekvenser rådslaget fått för Birest och dess invånare. Den första dagens strider är över och en blandad skara som upplevt anfallet på olika sätt har sökt skydd i värdshuset Entitan för att där tillbringa kvällen och natten. Vad som faktiskt hänt är oklart för många och vad morgondagen ska föra med sig är ännu okänt.

Vi kommer att hålla till i Bagarstugan i Vattholma, i spel befinner vi oss på värdshuset Entitan i Birest. På denna del kan man välja att spela en egenskriven roll, till exempel en kampanjroll med koppling till Birest, eller en ny roll skriven av arrangörerna.

Inget av lajven kommer att vara barnvänligt.

Kostnad för medlemmar: Birests öde: 120 kr, Birest i gudarnas händer: 170 kr. Anmäler man sig till båda betalar man 240 kr totalt. För ickemedlem tillkommer 50 kr, men den som lajvar i Hjorten för första gången betalar medlemspris. Efter 25 september tillkommer förseningsavgift med 50 kr.

Anmälan är öppen redan nu, skrivna roller till fredagskvällen och arrangörsskrivna roller till lördagen kommer att delas ut under juni/juli. Anmäler sig gör man genom att skicka ett mail till ensegersastor@gmail.com. Skriv vilken/vilka dagar du vill vara med och föreslå gärna en roll du vill spela på lördagen.

Arrangörer: Emma Jansson Hjerdt, Karin Fonnaland, Sandra Hjelmérus

Läs mer