Praktiskt

Tid

  • Fredag 16 oktober kl 19.00
  • Lördag 17 oktober kl 18.00

Förmöte inför fredagens lajv börjar klockan 18:00, och lajvet börjar 19:00. Tid att byta om mellan förmöte och lajv kommer att finnas. Spelet slutar runt 22:00.

Förmöte inför lördagens lajv börjar kl 15.00 och lajvet börjar 18.00. Det kommer finnas tid för att prata relationer och att byta om innan lajvstart. Spelet slutar runt 22:00.

Plats

På fredagen är vi i Gyllene Hjortens stämningsfulla lokal i centrala Uppsala vid Eklundshof. Till fots tar det 30 min från centralstationen.

På lördagen är vi i Bagarstugan i Vattholma. Från Uppsala tar det 13 minuter till Vattholma järnvägsstation med Upptåget och dryga halvtimmen med buss 823 (av/påstigningsplats vid Vattholma skola).

Sova över?

Det finns inte möjlighet att sova över i någon av lokalerna. Lajven kommer dock att sluta i god tid innan sista tågen till Stockholm och Gävle avgår. Vill du övernatta i Uppsala rekommenderar vi dig att höra dig för hos andra deltagare, till exempel på forumet.

Åldersgräns

Lajvet är inte barnvänligt. För personer under 16 år diskuterar vi gärna fall för fall.

Roller

De flesta rollerna till fredagen kommer att vara nyskrivna. Du kommer att få en kortfattad rollbeskrivning samt information om vad du i övrigt behöver läsa för att kunna spela din roll.
På lördagen kommer du ha möjlighet att spela en kampanjroll, en egen roll (godkänd av arrangörer) eller en arrangörsskriven roll. Läs mer om sökta roller i listan till vänster.

Mat och dryck

Enklare förtäring i form av plocktallrik kommer att finnas på fredagens lajv och ingår i deltagaravgiften. Vill du har mer än så får du själv ombesörja det. Alkoholfri dryck kommer att erbjudas på lajvet.

På lördagen ingår en matig gryta, småplock och alkoholfri dryck. Det är mitt under brinnande krig och inget extraordinärt finns på värdshuset. Alkoholhaltig dryck av dålig kvalitet finns att köpa för den som så önskar.

Det är inte tillåtet att dricka sig berusad på lajven, ej heller att bjuda personer under 18 år på alkohol.

Magi, vapen och slagsmål

Ingen magi är planerad att användas under lajvet.

Gyllene Hjorten använder blankvapen och föreningens regler för dessa hittar du här. Det är tillåtet att göra upp tvister handgripligen. Men när värdshusets personal säger “Det där får ni göra upp utanför” är det inte tillåtet att fortsätta bråket inomhus. Gå ut och gör upp hur det hela slutar, och kom sedan tillbaka in och spela på det.

Klädsel

Beskrivningar av hur folk från olika delar av världen klär sig hittar du här för Naronien och här för Wenheim. Hör av dig till arrangörerna (ensegersastor@gmail.com) om du har frågor. Det kan vara rejält kallt i lokalen vid Eklundshof (fredagens lajv). Klä dig därefter.

Kostnad

Kostnad för medlemmar: Birests öde: 120 kr, Birest i gudarnas händer: 170 kr. Anmäler man sig till båda betalar man 240 kr totalt. För ickemedlem tillkommer 50 kr, men den som lajvar i Hjorten för första gången betalar medlemspris. Efter 25 september tillkommer förseningsavgift med 50 kr.

Anmälan

Du kan intresseanmäla dig nu på en gång genom att mejla till ensegersastor@gmail.com samt betala in deltagaravgiften till Gyllene Hjortens bankgiro, 5721-0270, senast 25 september. Därefter tillkommer en förseningsavgift på 50 kr. Glöm inte att märka betalningen med ditt namn. Vi tar emot nya anmälningar tills lajvet är fullt, även efter sista betalningsdag.

Fredagens lajv har ett deltagartak på 15 personer. Lördagens lajv har inget deltagartak.

Arrangörer

  • Karin Fonnaland
  • Sandra Hjelmérus (073-0363300)
  • Emma Jansson Hjerdt (070-3409952)