Arngrims skål

Arngrims skål är en vinstuga i utkanten av den del av Nemevid som på senare tid börjat kallas för västra Randersborg på grund av att en stor del av stadens randerska population samlats där. Det är en plats dit människor från olika delar av samhället dras av olika skäl.

För Nemevids randerska befolkning utgör Anrgrims skål epicentrum för det ljusskygga imperium som klanen Eldrimur byggt upp i staden. För eleverna vid Nems skola är vinstugan ett vattenhål som erbjuder vin till ett rimligt pris några stenkast från skolans huvudbyggnader. För lycksökare och handelsresande från hela världen utgör Arngrims skål en plats där det är möjligt att få sköta sina affärer relativt fredad från furstemaktens vakande ögon.

Arngrims skål startades av Kyra Veirasdotter från klanen Eldrimur och hennes make Hadar efter att belägringen av Borgevid hävdes för 6 år sedan. Dom specialicerade sig på att ta in viner från hemlandet, och blev snabbt ett uppskattat både bland stadens randersmarkare och bland stadens vinkännare.

Krogen är liten, och därmed ofta fullsatt. Stämningen är trots detta oftast förhållandevis lugn - det är sällan det några våldsamheter inne på Arngrims skål, detta det faktum till trots att det frekventeras av folk som gjort sig ett rykte som råbarkade typer i staden. Den som bryter mot den inofficiella fred som råder inne på Arngrims skål kan dock förvänta sig en hårdhänt behandling av ställets utkastare, så väl som ett kylslaget “samtal” med Klanen som gjort vinstugan till sin hem.