Kort intro till Erborigien och lajvet

Stort tack till Susanne Vejdemo som hjälpt till att sammanfatta informationen!

Historia

Nar grundar riket Naronien och lär ut asatron. Hans ätt härskar i 500 år. Sen skedde utvandringen, och fler riken skapas (Randersmark och Aralantha). I Naronien tar onda furstar över och inför den förtryckande ödestron. Det blir krig mellan länderna. Av och till krigas det mellan Naronien och de andra länderna i 600 år innan ödesfurstarna omkullkastas.

Det senaste som hänt är att prins Kei (den asatroende härskare som tagit över styret av Naronien) besegrade ett Lokesdyrkande mindre furstendöme kallat Njarka - men därefter så utropade han en ny form av ödestron som statsreligion i Naronien igen (där en viktig komponent är att han själv är det starkaste ödet).

Religion

Asatron är god. Lokesdyrkan är ond. Ödestron är någonstans mitt emellan - alla har en plats i väven, acceptera ditt öde (på ett metafysiskt plan är det dock Loke som skapat ödesdyrkan för att hålla människorna borta från de andra gudarna).

Länder

Aralantha är rikt. Randersmark har hetsiga ryttare som organiserar sig i klaner. Wenheim är fattigt och vättar (ungfär som orcher) och människor samexisterar. Naronien styrs med hård hand av furst Kei - officiellt religionsfrihet, men alla vet att asatron inte är ok.

Magi

Finns - men är ingenting som vanligt folk stöter på.

Nemevid

Är världens äldsta stad, och naronier ser den som världens centrum. Under furst Kei blomstrar staden ekonomiskt, och dit kommer handelsfolk från hela världen. Nemrals näve är furst Keis orden som rensar ut oliktänkande.

I Nemevid finns ett coolt slott och Stortemplet (asatroende, nu tillbommat, ev. finns det en hemlig orden Heimdalls flamma som fortfarande vakar över asatemplet - det har de gjort under tidigare perioder av ödestroförtryck).

Klanen

I randerska kvarteren ("Västra Randersborg") kan man "lätt tro att man hamnat i ett annat land" - störst inflytande har klanen Eldrimur. De har både lagliga, tveksamma och direkt olagliga verksamheter: officiellt är de vinhandlare, men de smugglar och tar en "skatt" från alla i Västra Randersborg. Klanen leds av "Matriarken".

Nems skola

Nems skola är den största forsknings/utbildningsinstitutionen i Naronien. Bland annat boklärdhet, smide, hantverk och magi lärs ut. Skolan har en avgift, men begåvade fattiga kan få stipendier. Skolan är organiserad via mästare som samlar studenter runt sig.