Praktiskt

Plats

I verkligheten befinner vi oss i Gyllbergen, sydväst om Borlänge.

För att ta sig till lajvområdet krävs bil. Arrangera gärna samåkning. Om du vill anlända med kollektivtrafik kan arrangören eventuellt bistå med upphämtning, men då måste det ha överenskommits i förväg. Lämpliga kollektivtrafikförbindelser finns på nätet.

Incheckning

Personlig incheckning av alla deltagare med vapenkontroll ska ske innan du går i spel. Anvisningar för incheckning kommer senare. Läs föreningens vapenpolicy innan du går i spel.

Tider

Lajven startar torsdag 15/8 kl 18:00 när värdshuset Guldådern slår upp portarna för kvällen. Där serveras då enklare kvällsvard och drycker till självkostnadspris. Efter den tiden går det inte att komma in på området off-lajv. Den som behöver pyssla i sitt hus/läger/tält kan fortsätta göra det diskret under kvällen, men ta hänsyn till att andra börjat spela.
Lajven slutar allra senast söndag 18/8 kl 12:00. Alla får räkna med att tillbringa ett par timmar efter spelslut till röjning/städning/ihopplockning.

Ankomst efter spelstart

Det är möjligt att ansluta efter spelstart på torsdag. Då måste det dock ske i spel, och du får räkna med att frakta din utrustning några hundra meter på grusväg. Kärra finns. Kom överens med arrangörerna om ankomsttid så du kan mötas upp, vapenkontrolleras, växla mynt och få andra relevanta anvisningar. Arrangören förbehåller sig rätten att ange särskild incheckningstid för att samordna eventuella eftersläntrare.

Boende

Ett begränsat antal sovplatser på golv finns i värdshuset. Anmäl till arr om du vill nyttja detta. Det kan också finnas plats i hus hos bybor, beroende på roll. Bybornas hus är dock helt upp till husägaren att disponera. Om du inte känner någon bybo med hus men vill undersöka möjligheten att låna/hyra ett golv, hör av dig till arrangören.
Egna tält är naturligtvis välkomna. Föreningen Gyllene Hjorten disponerar också några tält (större/mindre) som bokas via föreningen. Kontakta rustmäster om du vill låna föreningens tält. Meddela om du tar med tält och vill ha tips på/anvisad tältplats.

Eldning

Om eldningsförbud råder kommer anvisningar för detta att meddelas. Det kan innebära att endast grillbriketter kan användas och i grillkärl med ben som ger luftspalt mot marken. Vid extrem torka förbehåller sig arrangörerna att modifiera arrangemanget eller i värsta fall helt ställa in, om inte mathantering kan tillgodoses på tillbörligt sätt.

Mat

På torsdag kväll finns en enklare måltid (sannolikt en skänktallrik med kallskuret, ost, bröd m.m.) att köpa i värdshuset. Enklare luncher kommer att serveras där på fredag/lördag (typ soppa, bröd m tillbehör). Frukost lördag och söndag ordnas på egen hand. Vegetariska alternativ kommer att finnas, men glöm inte att ange detta eller andra särskilda matbehov vid anmälan!

Lördag kväll serveras en stor festmåltid i samband med skaldetävlingen. Den ingår i avgiften. I spel hanteras det som om alla redan betalat sin mat. Alkoholfri dryck ingår i festmåltiden; öl/vin/mjöd serveras mot silver.

Dryck

Alkoholhaltiga drycker serveras till dem som fyllt 20 år. Berusning är inte tillåten.

Dricksvatten och avfall

Dricksvatten kommer att gå att hämta vid en vattens- och avfallsstation på väg ut ur området. Ta med fräna kärl att hämta vatten i.

Hygien

Dass finns på området. Handtvättsmöjligheter finns vid dassen. Kroppstvätt sköts i dammen.

Fiske

Fiske i dammarna är tillåtet efter överenskommelse med arrangörerna och med tidsenlig utrustning. I dammarna finns abborre och inplanterad öring. Uppdragen öring ska ätas.