Området

Gyllbergen ligger 2,5 mil söder om Borlänge, precis brevid ett vackert naturskyddsområde.

Centrum utgörs av den framväxande byn. Ett stocktimmrat hus finns vid ett gräsbevuxet litet torg en i en glänta i skogen. Runt torget håller fler hus på att byggas, och inför lajvet kommer tält att resas. Vår vision är att skapa ett levande plats med vardagshandel, liv, rörelse och fest.

Byn är uppdelad i flera tomter. Den som vill förvalta sin egen tomt och utveckla ett eget hörn kan göra det. Bygg ett hus, res ett vindskydd, eller varför inte förbereda ett litet trädgårdsland? Erik Bohlin är ansvarig för byggnadsfrågor. Kontakta honom för att diskutera möjligheter!

En bit längre upp finns ytterligare ett stocktimrat hus, med ett fristående kök, som kommer att vara värdshuset. Här kan man äta och dricka gott med utsikt över en liten damm. Dammen bjuder både in till svalkande dopp och fiske.

På området finns också en blästerugn för järnframställning ur myrmalm och en fungerande smedja. För den som vill spela smed finns alltså goda möjligheter! Dessutom finns en bakugn, för den som tycker om doften av nybakat bröd.

Området skapades av Clas Jakobsson, en engagerad och driven medeltidsentusiast som tyvärr gick bort under 2016.