Praktiskt

Tid

  • Första lajvet: 18/4
  • Andra lajvet: 4/7
  • Tredje lajvet: 5/9

För det sista lajvet börjar förmötet klockan 17, och lajvet runt 19. Tid att byta om mellan förmöte och lajv kommer att finnas. Spelet slutar innan 23:00, vilket innebär att man kan hinna med tåg både till Stockholm och Gävle.

Plats

Gyllene Hjortens stämningsfulla lokal i centrala Uppsala vid Eklundshov. Till fots tar det 30 min från centralstationen. Förmötet till det första lajvet hålls i en gul byggnad märkt "Bibliotek" brevid lajvlokalen.

Sova över?

Det finns inte möjlighet att sova över i lokalen. Lajven kommer dock att sluta i god tid innan sista tågen till Stockholm och Gävle. Vill du övernatta i Uppsala rekomenderar vi dig att höra dig för hos andra deltagare, till exempel på forumet eller i vår facebookgrupp.

Kostnad

150 kr per tillfälle för medlemmar eller personer som deltar för första gången på ett arrangemang i Gyllene Hjorten. 200 kr för övriga. Deltar du för första gången får du medlemspris under samtliga tre lajv. Om du anmäler dig till alla tre tillfällen på en gång och betalar dessa tillsammans får du 100 kr i rabatt. I avgiften ingår tillräckligt många kopparmynt för att kunna köpa mat på värdshuset.

Anmälan

Du kan anmäla dig nu på en gång genom att fylla i vårt anmälningsformulär samt betala in deltagaravgiften till Gyllene Hjortens bankgiro, 5721-0270, senast två veckor före lajvet. Därefter tillkommer en förseningsavgift på 50 kr. Glöm inte att märka betalningen med ditt namn. Vi tar emot nya anmälningar tills lajvet är fullt, även efter sista betalningsdag.

Vi satsar på mellan 15 och 30 deltagare per lajv.

Åldersgräns

Lajvet är inte barnvänligt. För personer under 16 år diskuterar vi gärna fall för fall.

Roller

De flesta rollerna kommer att vara nyskrivna. Du kommer att få en kortfattad rollbeskrivning samt information om vad du i övrigt behöver läsa för att kunna spela din roll. De olika grupperna hittar du här. Om du har en kampanjroll du vill spela anger du det i anmälan, antalet platser för sådana är dock begränsat så var ute i god tid.

Mat och dryck

Enklare förtäring (tillräckligt för att bli mätt, men inget skrovmål) kommer att finnas på värdshuset och ingår i deltagaravgiften. Vill du har mer än så är det möjligt att köpa mer. Dryck, framför allt vin både med och utan alkohol, går att köpa till självkostnadspris. Det är inte tillåtet att dricka sig berusad på lajven, ej heller att bjuda personer under 18 år på alkohol.

Vill man ta med egen dryck ska den lämnas in till vinstugan innan spelstart, så att du inlajv kan "köpa" tillbaka den.

Magi, vapen och slagsmål

Några av rollerna kommer att besitta magiska förmågor, eller i alla fall misstänkas göra det. Ingen magi kommer dock att användas under lajvet utan att samtliga deltagare blivit informerade om det innan.

Gyllene hjorten använder blankvapen och föreningens regler för dessa hittar du här. Eftersom det kan bli trångt i lokalen ser vi gärna att de flesta rollerna är obeväpnade, eller åtminstone inte har långa vapen som svärd och spjut med sig.

Det är tillåtet att göra upp tvister handgripligen. Men när värdshusets personal säger “Det där får ni göra upp utanför” är det inte tillåtet att fortsätta bråket inomhus. Gå ut och gör upp hur det hela slutar, och kom sedan tillbaka in och spela på det.

Klädsel

Beskrivningar av hur folk från olika delar av världen klär sig hittar du här för Naronien och här för Randersmark. Spelar du en roll från Randersmark måste du skaffa dig en klanhalsduk, som är lätt att tillverka. Beskrivning av hur denna ser ut kommer att följa med din roll.

Efter som det är fantasy är målsättningen att kläderna ska passa de olika kulturerna och inte att de ska vara handsydda i historiska tyger. Kom dock ihåg att vi inte är hårda vad det gäller klädkrav - det viktigaste av allt är att du är med och spelar och har roligt! Hör av dig till arrangörerna om du har frågor.

Det kan vara lite kallt i spellokalen. Klä dig därefter.

Mellanspel

Vi kommer inte att driva något mellanspel mellan lajven. I de fall det är befogat kommer vi att kontakta spelare och diskutera vad som händer under tiden som förflyter mellan speltillfällena, men inga träffar och inget maillajvande kommer att ske på vårt initiativ. Information om hur olika intriger fortskrider kommer självklart att ges till alla spelare inför lajv två och tre, men vi kommer inte ha tid att i detalj diskutera vad din roll har för sig i mellantiden.