Ringar på vattnet

När: 6-9 juni 2024

Var: Gyllbergen utanför Borlänge

Vad: Episk saga, storslagen natur, stillsamt byliv, spel och lekar, värdshuskvällar, sång och musik… och någonstans en flik av ett äventyr!

Välkommen att medverka i en lajv med fokus på hur det lilla kan påverka det stora, ibland på oväntat sätt. Medan folket i den lilla byn Tingsvattnet rustar för årets Borgrasarfest kommer ett märkligt följe till platsen. De har rest långt, har besynnerliga kläder och lustiga hattar. Och de ställer många frågor. Om platsen, om folket, om seder och bruk… 

Samtidigt erbjuder den lilla idylliska byn en avskild fristad för de som vill träffas i lönn och byta nyheter eller varor – nära och rimligt lättillgänglig, men ändå sällan besökt av de vaksamma ögon och öron som ser och hör allt som sker inne i Ravindal. Och den vägtame hittar många vägar dit och därifrån. 

Men för den vanlige bybon är Borgrasarfesten nog med uppståndelse. En fest i vänskap och fred, där folkets forna stordåd minns och fallna kämpar hedras, men där också lekar, stoj och glam har sin givna plats. En fest där barnen får stort utrymme samtidigt som de lär sig om frihetskampen och fostras in i landets korta men stolta historia. På samma gång en fest där alla bidrar och knytkalaset på kvällen för många är årets bästa kväll!

Varmt välkomna att skapa saga med oss!

Erik Bohlin - Maria Forslund - Anders Fridborg - Carl Wellander

tingsvattnet@gmail.com

 

 

Läs mer